FOX Seal Vented Nr. 1 i test

I ett test med totalt 6 st chest seal förband utsågs FOX Seal Vented som vinnaren med toppoäng. Alex Hepner från Group Call har utfört testet som finns att se på vår hemsida. Testet utfördes på en simulerad bröstkorg med hud, preparerad att efterlikna en blödande sårkanal. FOX Seal Vented fick högst poäng av samtliga testade förband tack vare;  

  1. Enkelhet i applicering (5/5)
  2. Förmåga: vidhäftning, täthet, funktion på svettig, blodig, smutsig hud (5/5). Det ingick även text att ta bort och återapplicera samma förband.

Resultat 10/10

Klicka gärna här för att se på film om både chest seal och testet. Välkommen att kontakta oss på ADCURIS om du önskar prover eller demonstration!

När används chest seal förband?

Lungsäcken har normalt ett undertryck eftersom bröstkorgen fjädrar utåt medan lungorna består av elastiska fibrer som vill dra ihop dem. Om patienten utsatts för skador i bröstkorgen genom t.ex. beskjutning, kniv eller annat penetrerande våld och traumat innebär en öppen sårkanal så kommer lungsäcken i kontakt omgivande luft. Luften kommer då ta minsta motståndets väg, vilket innebär att istället för att ta den normala vägen så åker luften fram och tillbaka genom skadan och patienten kan inte ventilera sig själv ordentligt.

Behandling innebär att man omgående sätter ett förband över skadan (chest seal). Det viktiga är att förbanden måste vara enkla att applicera, de ska kunna fästa på ett område som oftast är svettigt, nedblodat och smutsigt och de måste kunna ventileras för att släppa ut övertryck och förhindra att nya övertryck uppstår.

Vad är skillnaden på FOX Seal Vented och FOX Seal

FOX Seal Vented är ett;

  1. självventilerande förband som kan appliceras i 360 grader- även i armhåla och andra ojämna ytor.
  2. förbandet har 512 st ventiler som släpper ut luft och förhindrar både övertryck och inkommande luft.
  3. förbandet har en mönsterdesign med 24 självhäftande öar som förhindrar veck att påverka prestanda och även en återförslutningsflik som är lätt att greppa. Fliken gör det möjligt att dra av förbandet, applicera dekompression och återförsegla när det är klart och vidhäftningen är framtagen för att vara fortsatt stark.
  4. FOX Vented Chest Seal kan förvaras från 55 grader till -24 grader och;
  5. kan rullas eller vikas för att packas i byxfickor eller IFAKS.
Fox vented chest seal
Foxseal Vented

FOX Seal är ett lufttätt chest seal förband. Förbandet ventileras manuellt genom att man drar upp förbandet med fliken när det finns behov av detta. I varje förpackning finns två (2 st) förband. Dessa är förpackade i en mycket slitstark förpackning och kan bäras hopvikta i personliga sjukvårdsfodral. Två förband per förpackning tillåter behandling av ingångs- och utgångssår.

Foxseal chest seal

FOX Chest Seals är framtagna av det brittiska företaget Medtrade som startades 1999 med fokus på utveckling, tillverkning och distribution av livräddande produkter inom sårhantering, trauma och blodstillande. Med sina unika produkter av högsta kvalitet är ADCURIS stolta partners till Medtrade där vi även erbjuder Celox världsledande hemostatiska produkter. Varmt välkomna att kontakta oss idag för presentation!

Dela artikeln