First Responder Blödningskontroll

Gör skillnad i nödsituationer!

First Responder – Blödningskontroll är framtagen för att bidra en del av totalförsvaret. Kursen skall ge dig grundläggande egenskaper som innebär att du kan känna dig säker att agera när det verkligen gäller. Kursen är vetenskapligt förankrad och under ständig utveckling för att erbjuda dig utbildning inom de senaste rönen. Målet är att du som deltagare skall bli en resursstark individ – både för dig själv, dina medmänniskor och för den civila beredskapen.

Utbildningen passar både verksamma inom totalförsvaret och civila och utbildningen rustar  för att hantera och stoppa blödningar i olika scenarier.

Du kommer lära dig att snabbt identifiera blödningar och använda rätt tekniker genom praktiska övningar och simuleringar. Du kommer få använda moderna hjälpmedel och utrustning och träna på dessa under ledning av våra erfarna instruktörer.

OM KURSLUTVECKLAREN

Dr Rickard Åhnell är forskare på KTH, major, läkare med en bakgrund inom svenska specialförband som medicinskt ansvarig. Han har bland annat tagit in TCCC (Tactical Combat Casaualty Care) till Försvarsmakten.

OM KURSEN

Grundkunskap om materiel som används vid blödningskontroll
Träning i att applicera tourniquet (åtsnörande förband) på dig själv
Träning i att applicera toruniquet (åtsnörande förband) på annan person
Genomföra tamponering med hemostatiskt förband
Samtliga träningsmoment med kraftig blödning sker på dockor som simulerar pulserande blod.

DETTA INGÅR

Tourniquet
First Responder T-shirt
Minne- MIST
DATUM

Kursen startar löpande. Anmäl dig gärna till vår kö inför nästa kurs på info@adcuris.se Välkommen!

Dela artikeln