Infrascanner workshop

WORKSHOP: Infrascanner

Ta chansen att träffa representant från tillverkaren Infrascan som kommer demonstrera sin bärbara Infrascanner. Under denna workshop kommer du;

  • utbildas i användande av infrascanner
  • presenteras patientfall
  • presenteras statistisk

Kort om Infrascanner

Detta är en bärbar, lätt infrascanner för de situationer i fält där det är viktigt med en snabb identifiering av patienter med t.ex. blödning i hjärnan. Tidig indikering  av huvudskada innebär prioritering av patienter som snabbt behöver föras till vidare behandling.

Infrascannern innehåller tre komponenter:

  • Skannern
  • Engångsskölden
  • En vagga

Scannern inkluderar en säker NIR-diodlaser och en silikondetektor. Ljuset till och från lasern och detektorn är optiskt kopplade till patientens huvud genom de optiska engångsskyddsfibrerna. De optiska fibrerna är tillräckligt långa för att nå igenom håret och komma i kontakt med hårbotten.

De optiska fibrerna är placerade 4 cm från varandra vilket möjliggör optimal detektering av hematom. Den utökade fiberoptiken eliminerar behovet av att raka av håret. Då den fiberoptiska delen är av engångstyp förhindrar den korskontaminering. Det detekterade ljuset passerar genom ett optiskt NIR-bandpassfilter för att minimera bakgrundsljusinterferens.

Elektroniska kretsar ingår för att styra lasereffekt och detektorsignalförstärkarens förstärkning. Detektorsignalen digitaliseras och analyseras av en enkelkortsdator, SBC, i skannern. SBC tar emot data från detektorn. Den justerar automatiskt inställningarna för skannern för att säkerställa god datakvalitet. Data bearbetas ytterligare av SBC och resultaten visas på skärmen. Avläsning av skanningen ger information om svårighetsgraden av ett hematom. Den identifierar även området för hjärnblödningen. En högre optisk densitet i det skannade området indikerar ett större hematom.

För mer information om Infrascanner klicka här!

 

Datum

27 mar 2023
Utgången

Tid

08:30 - 12:30

Platser

Adcuris
Åsenvägen 10, Karlsborg

Arrangör

ADCURIS / Jimmy Dale
Telefon
0706144339
E-post
jd@adcuris.se
  • :

    InfraScan