UPPDATERAD TIDPLAN WORKSHOP TRAUMAHANTERING OCH CBRN 13-17 MARS

På ADCURIS är vi övertygade om att all situations- och produktträning måste vara uppdaterad, i rätt kontext och utförd av experter. På ADCURIS workshop kombineras teori med praktik för att försäkra oss om att kunskapen är korrekt uppfattade och kan utföras på ett lugnt och kontrollerat sätt.

ADCURIS ACADEMY erbjuder utbildning och workshop inom CBRN och TRAUMAHANTERING under alla demodagar från den 13-17 mars.

Programmet för alla dagarna hitta du här uppdaterat den 2023-03-10

Om TRAUMA SIM

Australienbaserade TRAUMASIM har sedan starten 2008 erbjudit produkter och tjänster för att simulera realistiska sår, skador och medicinska tillstånd som hjälpmedel till sjukvårdspersonal över hela världen. Användandet av simulering växer eftersom allt fler inser värdet i att träna personal i naturtrogna situationer för att vara maximalt förberedda i tjänst.

Realistisk simulation har flera fördelar- det förbättrar studentens uthållighet, mentala styrka och reaktionstiden vid större trauman där studenten agerar snabbare, bättre och lugnare. Denna typ av respons ökar också möjligheterna för att utföra sitt arbete och samtidigt sänka effekterna av möjliga PTSD (Post Traumatic Stess Disorder). Traumasims utbildning som tagits fram för personal I strid är nu tillgänglig även för all sjukvårdspersonal och personal som kan befinna sig i situationer där de måste ha grundläggande kunskaper om sjukvårdspersonal inte finns i närheten i ett akut läge.

Under sin workshop kommer Traumasims Team att gå igenom senaste nytt och även demonstrera produkter ur sitt sortiment som sedan finns att beställa hos ADCURIS om ni önskar. Dessa kan i olika kombinationer simulera skador från som t.ex.

  • Olyckor i samband med flyg, tåg och andra fordon
  • Olyckor inom industri och fabrik
  • Skogsbränder och naturkatastrofer
  • Terroristattacker
  • Militära skador
  • Specifikt sammansatta paket för just din verksamhet

ADCURIS Traumaprodukter

ADCURIS har ett stort sortiment av simulering av traumahantering och fler är på väg in. Kontakta oss gärna för konsultation och produktval.

Workshop CBRN med James Milnes

Förmågan att hantera hotet från CBRN är en av de viktigaste kunskaperna- men också normalt den minst hanterade frågan inom försvar, sjukvård och säkerhet. Det handlar om vikten av kunskap, träning och val av utrustning och sjukvårdsmateriel.

Hur går du in för att ta omhand människor som är kontaminerade på ett eller annat sätt? Hur hämtar du dem och hur rengör du dem till en nivå som där de sedan kan hanteras av sjukvården utan att kontaminera vårdpersonal eller vårdlokaler.

ADCURIS CBRN erbjuder dig en plattform att bygga vidare på. Genom konsultationer, utbildningar, träningar och utrustningsplanering kan du erbjuda din organisation en trygghet i sin egen kunskap. Vi arbetar dessutom fram rutiner och utför produktträningar.

ADCURIS CBRN specialister har utbildats och tränats och haft minst två operationella CBRN uppdrag på Tier 1 CRBN Units.

Om James Milnes

Img 0950 uppdaterad tidplan workshop traumahantering och cbrn 13-17 mars adcuris

Missa inte en unik möjlighet för kostnadsfri workshop med ADCURIS CBRN experten James Milnes. James har arbetat över hela välden inom bl.a. förvar av kritisk och strategiska mål, strategisk och operativ planering, skydd, riskanalys, CBRN planering och lindring. James senaste uppdrag inom Royal Air Force som stabschef för Defence CBRN Wing and Deputy Component Commander of the Combined Joint Multinational CBRN Task Force (CJ-MN-CBRN-TF) för NATO Reaction Force. James har även bistått NATO som Biosecurity SME och som expert för organisationer som BBC, ITV, CNN, Channel 5, ABC, NBC, Al Jazeera, CCTV, LBC och Radio 4.

ADCURIS CBRN Produkter

ADCURIS har ett stort utbud av unika produkter anpassade för att kunna arbeta under ett CBRN hot. Som exempel har vi LESS CBRN Mobile unit är väldigt lätt att transportera, handha och upprätta. LESS Mobile CBRN Unit är en lätt lösning för bästa möjliga rörlighet och hastighet vid en olycksplats. Denna enhet upprättas enkelt av en person på mindre än 3 minuter. Enheten består av en PVC-duschkabin, elektrisk pump, 2 st LESS 3001 31 nödbårar och 2 st LESS 3070 bårställ. LESS Mobile CBRN Unit är utformad för akutrum som inte har fasta installationer. Enheten upprättas så snabbt och enkelt att det gör den väldigt smidig att bedriva träning i. Denna enhet har rörlighet för att kunna föras ut till en olycksplats om det behövs. Detta är en del av LESS Evakueringssystem.

Dela artikeln